Rețeta este numai bună pentru prânz sau cină și cu siguranță toată familia se va bucura de bunătățile astea.
Cum faci cele mai bune vinete cu ciuperci și cașcaval la cuptor?
Ingrediente:
– 2 vinete mai mari,
– 300 g ciuperci albe,
– 1 ceapă,
– 2 căței de usturoi,
– 10 roșii cherry,
– 2 linguri ulei,
– 1 legătură pătrunjel,
– 1 lingură făină,
– 50 g cașcaval ras,
– 1 ou,
– sare, piper.
Mod de preparare:
1. Fierbeți vinetele întregi timp de trei minute, scoateți-le din apă, lăsați-le să
se răcească și apoi tăiați-le în jumătăți, pe lungime, scobindu-le miezul cu o lingură.
2. Căliți în ulei ciupercile tăiate feliuțe, ceapa și usturoiul tocate mărunt, pătrunjelul verde și miezul de vinete tocat.
3. Lăsați compoziția la răcit și adăugați în ea făina și oul bătut.
4. Amestecați și umpleți cu acest amestec jumătățile de vinete și puneți-le într-o tavă, pe o hartie de copt.
5. Adăugați și roșiile cherry tăiate jumătăți.
6. Presărați deasupra cașcaval ras și puneți tava la cuptor pentru 15 minute până când se gratinează.
Vinete – beneficii
Datorită surselor excelente în fibre, potasiu, vitamina C și vitamina B6, vinetele protejează sănătatea inimii.
Totodată vinetele au efecte anticancerigene datorită conținutului de antocianină.
Vinetele sunt scăzute în calorii, cresc sațietatea pentru mai mult timp și reduc apetitul.
Există studii care sugerează că antioxidanții din vinete ajută la protejarea ficatului de anumite toxine.
Poftă bună alături de cei dragi!