Spirulina, caci despre ea este vorba, este o microalgă de culoare verde-albăstrie, una dintre cele mai vechi forme de viaţă de pe Pământ, care a ajutat la producerea oxigenului timp de milioane de ani, astfel încât alte forme de viaţă să poată apărea.

Caracterizată ca fiind un „superaliment“, spirulina este atât de bogată în nutrienţi încât o dietă bazată pe apă şi pe această algă poate să susţină buna funcţionare a organismului.

Sursă de aminoacizi esențiali

Este o microalgă care se dezvoltă în apele dulci și bogate în săruri minerale ale anumitor lacuri africane, dar și în bazine de cultură din zonele tropicale. Incașii îi cunoșteau valoarea nutritivă. Pe lângă vitamine și minerale, spirulina furnizează aminoacizi esențiali, pe care organismul nu-i poate produce și de care are absolută nevoie.

Taie pofta de mâncare

Spirulina se comercializează sub formă de capsule sau tablete. O cură cu spirulină îți întărește sistemul imunitar și te ajută să-ți menții greutatea ideală – pentru că alga are capacitatea de a tăia apetitul, grație concentrației sale în fenilalanină. Alga se digeră ușor și mai are capacitatea de a echilibra glicemia.

După o cură cu spirulină, rezultatele se văd mai ales la nivelul depozitelor adipoase din jurul taliei.

Ajută la degradarea cabohidraților

Spirulina ajută în curele de slăbit și pentru că are în compoziție biotină, o substanță implicată în degradarea carbohidraților. În plus, este o sursă importantă de vitamine B1 și B 2, care ajută la buna funcționare a creierului și a inimii și au efect antiîmbătrânire. Substanțele nutritive din algă te energizează, reducând oboseala la efort.

În ce constă cura

Spirulina, administrată pe stomacul gol, acoperă mucoasa stomacală cu un strat protector, ceea ce induce o senzație de sațietate. Când ții o cură cu spirulină, nu trebuie să te temi că ai putea avea carențe de vitamine sau minerale, pentru că alga furnizează aproape toate substanțele nutritive de care organismul are nevoie.

Vei începe cura luând 2 capsule de spirulină, înainte de msele principale. Dacă doza e bine aleasă, te vei simți sătulă după ce ai consumat o porție moderată de mâncare. Dacă îți e foame în continuare, vei ajusta doza luând o capsulă suplimentară.

Cel mai indicat este să urmezi cura la recomandarea unui specialist – iar dieta alimentară să fie adaptată corespunzător.

Distribuie mai departe