Cafeaua are proprietăți care îți îngrijesc pielea. Măștile pe bază de cafea sunt excelente atât pentru curățarea tenului, cât și pentru eliminarea pungilor de sub ochi cauzate de o noapte nedormită.

De ce să prepari măști pe bază de cafea?

– În primul rând, cafeaua conține antioxidanți a căror funcție este prevenirea îmbătrânirii celulelor. Astfel, cafeaua te poate ajuta să încetinești apariția semnelor îmbătrânirii și a imperfecțiunilor și îți va împrospăta și întineri pielea.

– În al doilea rând, cofeina stimulează circulația sanguină. O bună funcționare a sistemului circulator este esențială pentru a evita inflamațiile, cearcănele și pungile de sub ochi. Cu toate acestea, antioxidanții din cafea nu-și pot face efectul dacă nu adopți un stil de viață sănătos.

– De asemenea, textura granulată a cafelei o transformă într-un exfoliant excelent. Măștile pe bază de cafea deschid porii, iar substanțele nutritive pătrund astfel în epidermă pentru a o curăța, lăsând în urmă un ten fin și strălucitor.

1. Mască din cafea și miere

Alegem mierea datorită vâscozității sale care absoarbe celulele moarte și murdăria acumulată în pori. În plus, mierea elimină bacteriile și previne apariția acestora, fiind un ingredient excelent pentru o mască.

Ingrediente:
– 3 linguri de miere (75 g),
– 1/2 cană de cafea măcinată (100 g).

Mod de preparare și aplicare:

> Amestecă mierea și cafeaua într-un vas până obții o pastă omogenă.
> Aplică masca pe piele cu mișcări circulare. Masează blând, fără să pui presiune pe ten.
> Lasă masca să acționeze pe față timp de 20 de minute pentru a elimina inflamațiile.
> După 20 de minute, îndepărteaz-o cu apă rece.

2. Mască din cafea și iaurt natural

Unul dintre cele mai benefice ingrediente ale iaurtului natural este acidul lactic. Pe de o parte, acesta elimină celulele moarte și sprijină regenerarea pielii. Folosirea acestuia oferă tenului o strălucire aparte, caracteristică unui ten sănătos și împrospătat.

Pe de altă parte, iaurtul conține zinc, un element ideal împotriva petelor maronii provocate de soare. Avem nevoie de zinc chiar dacă nu mergem la plajă și nu ne expunem frecvent pielea la soare. Poluarea face ca razele UV să aibă un efect mai intens asupra pielii noastre.

Iaurtul are, de asemenea, un puternic efect antibiotic, eliminând bacteriile și microbii care îți deteriorează pielea.

Ingrediente:
– 1 iaurt natural (125 g),
– 1/2 cană de cafea măcinată (100 g).

Obs: Dacă vrei să prepari o cantitate mai mare de mască, respectă aceleași proporții.

Mod de preparare și aplicare:
> Amestecă cele două ingrediente până obții o pastă omogenă.
> Aplică masca pe ten și masează ușor, cu mișcări circulare, pentru a curăța eficient pielea.
> Lasă masca să acționeze 15 minute.
> La sfârșit, clătește-te cu apă rece.

Este recomandat să folosești această mască de două ori pe săptămână, pentru ca tenul tău să-și redobândească fermitatea.

Este esențial să ai grijă de tenul tău atât din exterior, cât și din interior. Prepară aceste măști pe bază de cafea care redau fermitatea tenului și bucură-te de o piele fină și strălucitoare.

Distribuie mai departe