Vă prezentăm astăzi o rețetă rapidă de lipii cu șuncă și cașcaval. Se prepară foarte repede, din cele mai simple și accesibile ingrediente.

Este perfectă pentru micul dejun sau poate fi servită în calitate de gustare.

Ingrediente:

– 4 lipii rotunde,
– 3 ouă,
– 100 g de șuncă sau salam,
– 120 g de cașcaval,
– 1 roșie,
– 10 g de unt,
– sare,
– piper negru măcinat după gust.

Mod de preparare:

1. Alegeți o tigaie cu fundul gros.

2. Spargeți 3 ouă într-un bol. Potriviți cu sare și piper negru măcinat după gust. Bateți ingredientele, folosind un tel sau furculiță.

3. Ungeți tigaia cu unt (10 g). Turnați și răspândiți în tigaie 1/2 din amestecul de ouă bătute. Apoi acoperiți cu 1 lipie rotundă.

4. Tăiați șunca și așezați-o pe suprafața lipiei. Presărați cu puțin cașcaval ras. Iar acoperiți ingredientele cu 1 lipie.

5. Spălați roșia și tăiați-o rondele. Așezați rondelele de roșii peste lipie. Iar răspândiți cașcavalul ras.

6. Acoperiți cu 1 lipie și aranjați șunca, presărată cu cașcaval ras.

7. Acoperiți ingredientele cu ultima lipie și răspândiți oul bătut rămas.

8. Gătiți compoziția obținută, acoperită cu capac, la foc mic. Coaceți câte 5 minute pe ambele părți.

9. Așezați pe un platou și tăiați porții de mărimea dorită.

Daca doriti sa faceti lipii, framantati un aluat din: 450 gr faina, jumatate de lingura sare, 1 lingura oregano, 1 plic drojdie (nu o dizolvam), lapte rece 1,5 % grasime. Intindeti cu sucitorul aluatul foaie foarte subtire (ies doua lipii) si intr-o tigaie le rumeniti frumos pe ambele parti.

Poftă bună!

Distribuie mai departe