Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
500 ml de lapte, 100 g zahar, 100 g gris, 500 ml de lapte, 5 linguri zahar.
Pentru crema de vanlie:
75 g de margarina sau unt, 500 ml lapte, o budinca de vanilie, 3 linguri de zahar.
Pentru glazura: 75 ml frisca lichida, 150 g de ciocolata pentru gatit.
Mod de preparare
Mai intai vom prepara prima crema.
Se amesteca zaharul si grisul in lapte pe foc mic.
Gatim o masa groasa, pe care o turnam intr-o matrita tapetata cu hartie de copt.
Lasam sa se raceasca.
Gatiti a doua crema – amestecati zaharul si praful de budinca in lapte si gatiti budinca groasa.
Bateti margarina intr-un castron separat.
Adaugati treptat budinca racita la masa de unt si bateti bine.
Puneti crema de vanilie in tava, peste crea de gris.
In cele din urma, topiti ciocolata pe o baie de abur si amestecti cu frisca lichida.
Turnati apoi deasupra desertului.
Lasa-l sa se intareasca si puteti servi.
Sa aveti pofta!