Leușteanul este o plantă aromată foarte bogată în ulei volatil, antioxidanți și alte substanțe active cu proprietăți medicinale impresionante.

Este inclus în numeroase rețete, pentru a le da o aromă deosebită. Iată ce se întâmplă dacă vei consuma leuștean cu miere.

Leușteanul stimulează sistemul nervos central. De asemenea, asigură sănătatea inimii.

În plus, acesta are proprietăți expectorante, reglează menstruația, are proprietăți diuretice și antibacteriene.

Când este folosit în tratamentele naturiste, acesta este folosit pentru infuzii.

De asemenea, din leuștean se face suc folosind frunze proaspete. Acesta poate fi diluat cu suc de morcovi sau cu suc de mere.

Rădăcina leușteanului, uscată și mărunțită, poate fi amestecată cu miere. Acest amestec este indicat persoanelor care se îmbolnăvesc des. În plus, și cei a căror stare de spirit se schimbă brusc ar putea consuma acest preparat care conține leuștean cu miere.

Leușteanul este recomandat persoanelor care suferă de alergii, au probleme cu tensiunea arterială, au hemoroizi, gută sau reumatism.

Acesta poate curăța tractul respirator deoarece are proprietăți expectorante. În leuștean se găsește eucaliptol, care are rolul de a reduce inflamația și iritația de la nivelul plămânilor.

Pentru că are proprietăți antibacteriene, leușteanul poate fi folosit pentru a preveni și pentru a trata bolile declanșate de E.coli și Salmonella.

Dacă te confrunți cu probleme precum balonarea sau gazele, atunci poți consuma leuștean pentru a scăpa de ele.

Această plantă stimulează urinarea și ajută la detoxifierea corpului fără să producă deshidratare.

La femeile aflate în perioada menstruală, leușteanul reduce crampele dureroase și ajută la menținerea energiei.

Multă sănătate!

Distribuie mai departe