Cand ne simtim depasiti de probleme, multi dintre noi luam decizii pripite. Fara sa ne intrebam, totusi, daca vom putea trai cu ele. Pentru fiecare plus, exista un minus. Te cunosti cu adevarat sau stii doar o parte din tine? Fiecare om are ceea ce ii trebuie pentru a trece peste toate obstacolele aparute in viata lui.

Nu mai fugi de provocari!

Succesul nu tine cont de cat de frig, rau, obosit sau ce dureri ai, dar tine cont daca te ridici cand ai esuat. Nu poti sa zici doar ca vrei si sa stai sa te uiti la TV sau sa pierzi vremea pe site-uri de socializare si sa te inven1nezi cu ceea ce fac altii si tu nu faci, scrie produsemanastiresti.ro.

Opreste-te din a trai prin comparatii si a-ti „urmari prietenii” fiind mereu intr-o competitie n3buna. Ai ritmul tau, povestea ta, viata ta…

Alege sa te ridici, nu sa stai jos! Alege sa traiesti, nu sa te stingi! Alege sa fii curajos, nu fricos! Alege sa incerci, nu sa te indoiesti! Alege sa iubesti, nu sa ranesti! Alege sa ierti, nu sa urasti! Alege sa fii credincios, nu religios! Alege sa fii intelept, nu dresat! Alege sa fii spiritual, nu fanatic! Alege sa fii plin de compasiune, nu critic! Alege sa te bucuri, nu sa fii trist! Alege sa fii sanatos, nu bolnav! Alege sa muncesti, nu sa te plangi! Alege sa lupti, nu sa fii lovit! Alege sa mergi catre visele tale, nu catre trecutul tau! Tu nu mai esti acolo. Nu mai judeca asta! Totul depinde doar de tine!

Nu crede in cuvintele care nu te mai reprezinta! Le vei transforma in profetii. Te vei stinge fizic sau spiritual. Nu este importat cat de mult traiesti, ci cum traiesti. Hraneste si intareste mintea clipa de clipa! Da, vei face greseli. O persoana care nu a facut niciodata greseli este o persoana care nu a facut niciodata nimic. E normal sa faci greseli cand vrei sa faci ceva in viata. Te vei simti rau, idiot, prost, penibil, inutil, descurajat, dar este o parte a „succesului”. Ai incercat, ai indraznit, ai facut ceva, nu ai stat! Si asta e tot ce conteaza.

Indeplineste-ti indatoririle cu constiinciozitate si bucurie. Nu se vor intampla lucruri marete peste noapte, dar te vei disciplina. „Nu pot” nu mai exista in vocabularul tau! In spatele fiecarui „nu pot” se afla un „nu vreau”. Cum poti avea atitudinea de a persevera in viata si sa depasesti fiecare obstacol? Faptele conteaza, nu vorbele si cunostintele! Te provoc sa FACI CEVA! Indiferent cate obstacole apar, mergi inainte!

ASTAZI este ziua in care trebuie sa incepi. Nu maine, nu saptamana viitoare. Chiar acum, chiar aici! Dumnezeu este cu tine. Asa sa fie!

Ierom. Hrisostom Filipescu

Fragment din cartea “Traieste frumos, iarta la timp si iubeste cu adevarat”

Distribuie mai departe