Solul plantelor de interior poate deveni acoperit cu mucegai alb sau negru. Ar trebui să acordați atenție acestui lucru pentru a preveni consecințele negative.

Mucegaiul negru poate dăuna nu numai plantei, ci și locuitorilor casei, deoarece poate provoca alergii. Cel mai adesea, mucegaiul alb apare pe sol din cauza căldurii și umidității excesive.

Solul din jurul plantei se compactează și devine ca o crustă care nu permite să treacă suficient aer de care are nevoie planta.

Ca urmare, acest lucru provoacă o încălcare a compoziției minerale și a acidității solului. Dacă nu se iau măsuri, planta va muri.

Mucegaiul poate apărea din cauza:

• lipsa orificiilor de drenaj sau daca sunt infundate;

• umiditate excesivă cu udare frecventă;

• apă de proastă calitate.

Modalități de a lupta împotriva mucegaiului

Mucegaiul trebuie tratat imediat ce apare. Mucegaiul alb se infiltrează imediat foarte adânc în sol.

Mai întâi trebuie să îndepărtați stratul superior al solului și apoi să irigați cu o soluție slabă de permanganat de potasiu.

Turnați pământ proaspăt cu adaos de cărbune activ și nisip deasupra, apoi turnați Fitosporin-M.

Pentru a avea mai multe șanse de a elimina mucegaiul, pur și simplu replantați plantele în ghivece diferite în timp ce schimbați solul.

Nu uitați să le udați uneori cu Fitosporin-M, care va oferi protecție împotriva mucegaiului, ciupercilor și va deveni, de asemenea, un bun pansament de top.

Udarea trebuie efectuată dacă este necesar, când solul devine puțin uscat și nu uitați să-l slăbiți. Modalități de prevenire a mucegaiului

1. Ghivecele trebuie echipate cu orificii de drenaj pentru ca excesul de umiditate sa nu ramana in planta.

2. Solul în care sunt plantate plantele trebuie să fie cu tricodermină sau cărbune.

3. Acoperiți pământul de sus cu lut expandat sau nisip.

4. Mucegaiului nu-i place lumina puternică, așa că iluminarea trebuie să fie bună.

5. O hrană vegetală de calitate superioară va fi o infuzie de cenușă, care combate bine mucegaiul din momentul în care apare.

Distribuie mai departe