Salata de sfeclă roșie cu brânză feta este atât de delicioasă și sănătoasă! Ingredientele salatei detoxifică ficatul, tratează anemia, luptă împotriva inflamației.

Acest tip de salată reprezintă echilibrul perfect între gustul dulce şi cel sărat.

Ingrediente:

– 4 sfecle roşii potrivite,
– 50-60 g brânză feta,
– 2 linguri coriandru/pătrunjel tocat fin.

Pentru sosul vinaigrette:

– 3 linguri zeamă de lămâie,
– 3 linguri ulei de măsline,
– 2 căţei de usturoi, tocaţi marunt,
– ½ linguriţă piper negru măcinat,
– ½ linguriţă sare.

Preparare:

Fierbeti sfecla intr-o cratita, la foc mediu, timp de aproximativ 40 – 45 de minute, până când vedeti că furculiţa intră cu uşurinţă în ea.

O cureţi de coajă, apoi o tai cubuleţe.
Tai şi brânza feta tot cubuleţe. Toci coriandrul/pătrunjelul.

Amesteci toate ingredientele pentru sosul vinaigrette într-un vas mic şi le torni peste ingredientele salatei, într-un bol încăpător. Serveşti imediat salata. Poftă bună!

Beneficiile sfeclei rosii

Datorita alcalinitatii sale, sfecla este eficienta in combaterea supraaciditatii din organism, in timp ce continutul sau ridicat de fier regenereaza si reactiveaza globulele rosii si ajuta la combaterea anemiei. Sfecla contine, de asemenea, cupru care actioneaza ca un cofactor pentru a face fierul mai biodisponibil pentru organism.

Colina este un nutrient important care se gaseste in sfecla, ajuta la mentinerea structurii membranelor celulare, ajuta la absorbtia grasimilor si reduce inflamatia cronica.

Beneficiile branzei feta

Branza feta este una dintre cele mai sanatoase branzeturi, oferind bacterii care, nu numai ca va sustin sanatatea intestinului, ci si va imbunatatesc sistemul imunitar.

Are un continut foarte scazut de calorii. Este facuta din lapte de oaie sau dintr-un amestec de lapte de oaie cu lapte de capra. Este bogata in nutrienti si este un aliment ideal pentru persoanele care nu tolereaza produsele lactate de la vaci, deoarece laptele de capra este mai usor de digerat, mai putin alergen si mai putin inflamator.

Branza feta contine o proteina numita alfa-lactalbumina. Aceasta proteina are capacitatea de a lupta impotriva celulelor canceroase, ceea ce face branza feta un protector impotriva tumorilor si cancerului.

Usturoiul

S-a demonstrat ca compusii cu sulf din usturoi protejeaza organele impotriva toxicitatii metalelor grele.

Coriandrul

Coriandrul are un continut foarte scazut de grasimi saturate si colesterol, si contine doar 23 de calorii la 100 g. Este o sursa foarte buna de fibre alimentare, vitamine A, C, E, K, calciu, fier, potasiu si magneziu.

Uleiul de masline organic

Reducerea inflamatiei este unul dintre principalele beneficii ale uleiului de masline extravirgin. Oleocantalul, un compus prezent in uleiul de masline, se afla in spatele efectului sau antiinflamator, si s-a dovedit a fi la fel de eficient ca ibuprofenul, un medicament antiinflamator.

Important:

Daca urmati un tratament medical, este indicat sa consultati medicul dumneavoastra inainte de a consuma sfecla rosie. Cand este cruda, sfecla rosie poate provoca probleme digestive. Cel mai bine ar fi s-o gatiti, pentru a evita aceste tulburari.

Distribuie mai departe