Sfintii parinti ne ofera sfaturi din cele mai alese… Iata mai jos unul dintre ele, legate de iubire!

”Iubirea adevarata este o iubire care tine seama de Dumnezeu. Iubirea adevarata este o iubire care se revarsa dezinteresat. Adica, daca tu esti angajat in iubire interesat, atunci nu-i o iubire adevarata. Daca il iubesti pe el pentru ca te iubeste pe tine, nu-i corect.

Iubirea adevarata este aceea care nu face deosebire intre bun si rau, intre vrednic si nevrednic, intre prieten si dusman; este o realitate care nu poate fi desfiintata, scrie altarulcredintei.md

Iubirea si respectul sunt doua coordonate ale prieteniei, iar prietenia este ceva din realitatea raiului aici, pe pamant. Cine are iubire si respect, acela nu inceteaza niciodata nici din iubire, nici din respect.”

Si la mine au venit unii care mi-au spus:

„Parinte, am avut o prietena si n-o mai am… am pierdut o prietenie”.

De ce ai pierdut-o? Pentru ca n-ai avut-o.

O prietenie adevarata nu se pierde, o prietenie adevarata e o realitate care nu se desfiinteaza. O prietenie adevarata este o chestiune fara sfarsit si cu revarsare, fara sa calculeze cand da, pentru ca iubirea ofera, calitatea iubirii este sa ofere. Nu te poti opri niciodata, daca iubesti, din a oferi. Iar iubirea primeste si se gandeste la ceea ce primeste, ca si mai mult sa ofere.

Asta-i iubirea cea adevarata.”

Distribuie mai departe