Glanda tiroidă în formă de fluture controlează majoritatea proceselor metabolice ale corpului. Termoreglarea, funcția hormonală și gestionarea greutății sunt doar câteva dintre funcțiile importante ale acestei glande.

Cei care suferă de probleme cu tiroida se pot uita la remedii de acasă pentru a rezolva problema mai cuprinzător. Iată câteva remedii casnice care funcționează în problemele tiroidiene.

Ulei de cocos
Uleiul de cocos are acizi grași cu lanț mediu care ajută la o mai bună funcționare a glandei tiroide. Uleiul de cocos, în special atunci când este luat sub formă neîncălzită, ajută la pierderea în greutate, crește metabolismul și echilibrează temperatura corpului.

Spre deosebire de alte tipuri de uleiuri, uleiul de cocos are un conținut ridicat de grăsimi saturate (sănătoase). Cu o combinație potrivită de exerciții fizice și o dietă echilibrată adecvată, uleiul de cocos ar putea fi bun pentru glandele tiroide.

Oțet de mere
Oțetul de mere ajută la producția echilibrată și la exprimarea hormonilor. Îmbunătățește metabolismul și ajută la alcalinizarea mediului corpului.

Oțetul de mere ajută la reglarea grăsimilor corporale, la spălarea toxinelor din organism și la absorbția nutrienților. Oțetul de mere poate fi adăugat în apă împreună cu miere și poate fi luat în fiecare dimineață

Ghimbir
Acesta este unul dintre cele mai ușoare remedii casnice pentru tiroidă , deoarece este ușor disponibil. Ghimbirul este bogat în minerale esențiale precum potasiul și magneziul și ajută la combaterea inflamației, una dintre principalele cauze ale problemelor tiroidiene. Cel mai ușor este să bei ceai de ghimbir.

Poate fi folosit și ca ulei esențial. Dacă ghimbirul este amestecat cu un ulei purtător (ulei de cocos, de exemplu), acesta poate fi aplicat pe corp. Uleiul de ghimbir poate fi utilizat și prin intermediul difuzoarelor de ulei esențial.

Vitamine B
Vitaminele ajută la combaterea cauzelor care stau la baza problemelor tiroidiene. Vitaminele din familia „B” sunt esențiale pentru funcționarea corectă a tiroidei. Vitamina B12 este deosebit de importantă pentru a ajuta persoanele cu hipotiroidism . Includerea ouălor, a cărnii, a peștilor, a leguminoaselor, a laptelui și a nucilor în dieta zilnică ar putea ajuta la un aport constant de vitamina B.

Deoarece este posibil ca dieta să nu poată îndeplini cerințele zilnice, administrarea suplimentelor vă va ajuta.

Vitamina D
Deficitul de vitamina D poate duce la probleme cu tiroida. Deoarece corpul îl poate produce numai atunci când este expus la soare, asigurați-vă că obțineți minimum 15 minute de lumină solară zilnic. Acest lucru va duce, de asemenea, la o mai bună absorbție a calciului și o bună imunitate.

Unele alimente bogate în vitamina D sunt peștii grași precum somonul și macroul, produsele lactate, sucul de portocale și gălbenușurile de ou. Dacă nivelurile de vitamina D din organism sunt foarte scăzute, vor fi necesare suplimente. Cu toate acestea, trebuie să fiți precauți și să consultați un medic cu privire la dozare, deoarece prea multă vitamină din organism poate fi dăunătoare.

Migdale
Majoritatea nucilor sunt benefice organismului într-un fel sau altul. Migdalele sunt cele mai potrivite pentru exprimarea corectă a tiroidei. Sunt o sursă bună de proteine, fibre și minerale.

Migdalele au seleniu, un nutrient sănătos pentru tiroidă. De asemenea, este foarte bogat în magneziu, care poate menține glanda tiroidă funcționând foarte ușor.

Lactate
Laptele, brânza și iaurtul sunt foarte benefice pentru tiroidă, deoarece acestea sunt bogate în iod, mineralul esențial pentru buna funcționare a tiroidei. Consumul de produse lactate va ajuta, de asemenea, la creșterea nivelului de vitamine, care la rândul său va ajuta la problemele tiroidiene.

Fasole
Fasolea este o putere nutritivă. Sunt bogate în fibre, proteine, minerale esențiale și vitamine. Fasolea este bogată în antioxidanți și carbohidrați complecși. Deoarece fasolea are, de asemenea, un conținut ridicat de fibre, ajută la constipație, care este un efect secundar comun al hipotiroidismului

Consumul regulat de fasole sa dovedit a îmbunătăți funcția tiroidiană.

Seminte de in
Semințele de in sunt bogate în acizi grași buni, care sunt buni pentru inimă și tiroidă. Acestea ajută la producerea hormonilor tiroidieni. Bogate în magneziu și vitamina B12, semințele de in combate hipotiroidismul.

Suplimente de iod
Un alt lucru care funcționează în funcționarea necorespunzătoare a tiroidei este administrarea de suplimente de iod. Acest lucru devine mai important pentru cei care sunt vegetarieni. Aceste suplimente redau echilibrul iodului din organism și ajută la sănătatea tiroidei.

Sport regulat
Acesta este unul dintre cele mai importante și mai trecute cu vederea aspectele legate de menținerea unei bune funcționări a tiroidei. Medicamentele și remediile naturale sunt în regulă, dar trebuie combinate cu exerciții fizice adecvate

Exercițiile fizice regulate ajută la echilibrul hormonal adecvat și conduc la o mai bună gestionare a greutății, care ajută la rezolvarea problemelor tiroidiene.

A mânca sănătos și a face mișcare în mod regulat poate ajuta la combaterea mai bună a problemelor tiroidiene. Multe dintre aceste alimente pot fi ușor preparate ca parte a dietei noastre. Efectuarea unor modificări dietetice relevante este primul pas esențial pentru menținerea echilibrului hormonal și a sănătății. Problemele tiroidiene sunt frecvente și modificarea stilului de viață existent va ajuta foarte mult

Disciplina și concentrarea sunt cheia pentru o sănătate bună a tiroidei.

Una dintre cele mai bune modalități de a asigura funcționarea optimă a glandei tiroide este prin alimentele pe care le consumăm. Multe componente din dieta noastră zilnică ne pot ajuta glanda tiroidă să rămână echilibrată sau să atingă o stare de echilibru dacă aceasta nu funcționează corect.

Să ne uităm la unele dintre cele mai bune alimente pentru tiroidă:

Iaurt
Umflatul caș își găsește locul la soare, deoarece este unul dintre cele mai bune alimente pentru glanda tiroidă. Produsele lactate, în principal iaurtul, sunt foarte hrănitoare și ajută la îndeplinirea cerințelor de iod ale organismului. Iodul este necesar pentru funcționarea optimă a glandei tiroide.

Fructe: mere, pere și citrice
Mere, pere, prune și citrice sunt abundente în pectine, care ajută la detoxifierea corpului de mercur – unul dintre cele mai critice metale care au fost legate de problemele tiroidiene.

Nuci si seminte
Semințele de dovleac, semințele de floarea-soarelui și nucile sunt surse bogate de zinc. Nivelurile scăzute de zinc au fost asociate cu probleme tiroidiene. Adăugați la salate sau mâncați-le ca gustări pentru a vă umple corpul cu zinc.

Leguminoase și fasole
Fasolea și leguminoasele sunt bogate, nu doar în zinc, ci și în fibre. Acestea ajută la reglarea sistemului digestiv, în special la mișcarea intestinului și la prevenirea constipației. Năutul este una dintre cele mai sănătoase opțiuni pentru problemele tiroidiene.

Ceai verde
Salută Orientul. Ceaiul verde este cunoscut în întreaga lume ca un stimulent sigur al metabolismului. Ceaiul verde are catehine, un fel de antioxidant care forțează celulele adipoase să elibereze grăsimea și să ajute ficatul să ardă excesul de grăsime.

Cereale integrale
Corpul consumă mai multă energie pentru a digera cerealele integrale. Metabolismul crește odată cu fibra suplimentară, deoarece corpul trebuie să lucreze mai mult pentru a descompune cerealele întregi. Încercați să mâncați ovăz, orez brun, muguri, pâine cu cereale încolțite și quinoa pentru a vă îmbunătăți metabolismul și pentru a vă ajuta glanda tiroidă.

Avocado
Avocado este aproape mâncarea minune a nutriției moderne. Ambalat cu antioxidanți , grăsimi bune, fibre și substanțe nutritive esențiale, avocado este o necesitate pentru cei care au o tiroidă funcțională dezechilibrată.

Brocoli
Broccoli este bogat în calciu și vitamina C. ajută organismul să stimuleze metabolismul și este bogat în fibre. Orice lucru care ajută la creșterea metabolismului este benefic pentru pacienții cu tiroidă. Broccoli crește efectul termic TEF al alimentelor, adică crește metabolismul corpului odată mâncat.

Adăugați oricare sau toate acestea în dietă și veți observa o îmbunătățire considerabilă a funcției glandei tiroide pe parcursul unei perioade. Consultați dieteticianul sau medicul înainte de a încorpora alimentele de mai sus în dieta dumneavoastră.

Distribuie mai departe