Decoctul de dafin și miere elimină cu succes excesul de sare din organism, ajutând astfel la eliminarea durerilor articulare.
Ceea ce știm deja este că mierea are multiple proprietăți benefice, iar în combinație cu alte produse și condimente aceste proprietăți devin inegalabile.
De exemplu, frunza de dafin este bogată în nutrienți, conține ulei esențial, taninuri, acizi, camfor, linalol și fitosterol. Combinat cu miere, efectele frunzelor de dafin sunt sporite, întrucât mierea are un conținut bogat de oligoelemente și vitamina.
Cum se prepară?
Pentru a prepara acest decoct aveți nevoie de 3 linguri de miere și de 1 pachet de foi de dafin. Frunzele de dafin se pun într-o cratiță împreună cu 1,5 L de apă. Se lasă timp de 20-30 de minute după care se fierbe maxim 5 minute.
Se lasă să se răcorească până ajunge la 40 sau 50 de grade, se strecoară și se adaugă acum și mierea.
Se recomandă câte un sfert de cană înainte sau după masă
La ce ajută acest decoct?
Elimină excesul de sare din organism, ajutând cu durerile articulare. Cu toate acestea, este important de subliniat faptul că acest decoct este contraindicat celor care suferă de reacții alergice fie la miere fie la frunzele de dafin.