O floare exotică capricioasă necesită o atenție sporită și îngrijire. Chiar și grădinarii experimentați recunosc că se confruntă cu o situație în care orhideea începe să se ofilească, frunzele sale devin moi și creșterea încetinește.

În acest moment, trebuie să ajutați floarea pentru a se recupera. Și acest lucru trebuie făcut cât mai repede posibil, altfel planta va muri.

Un mod neobișnuit va ajuta la „creșterea” chiar și a celei mai slabe orhidee. Și esența unui astfel de truc este că rădăcinile orhideei sunt restaurate fără udare.

Cum să readuci la viață o orhidee care se estompează

În primul rând, trebuie să încetați să udați planta. La 7-8 zile de la ultima udare, scoateți planta din ghiveci, scăpați de materialul săditor vechi și îndepărtați rădăcinile deteriorate și uscate.

Pulverizați frunzele cu apă și îndepărtați excesul de umiditate cu o cârpă moale. Lăsați floarea să stea într-un loc răcoros timp de 20-24 de ore.

Înfășurați rădăcinile de orhidee cu mușchi și puneți floarea într-o pungă de plastic. În această formă, atârnă orhideea cu frunzele în jos. Și o dată la 2 zile, pulverizați frunzele cu apă.

Cu o asemenea grijă, orhideea va avea cu siguranță rădăcini noi puternice și frunze suculente.

Distribuie mai departe