Alegând o vază cu o floare în departamentul de flori, puțini oameni sunt interesați de ce fel de energie are planta și de ce condiții necesare necesită o existență confortabilă. Prin urmare, foarte des, după un timp, floarea începe să se piardă, frunzele se usucă, sistemul radicular putrezește și nu se menționează flori.

Vă sugerăm să vă familiarizați cu cele mai importante reguli pentru creșterea cu succes a unei grădini interioare pe pervaz.

Udarea corectă

Este interzisă udarea plantelor de interior cu apă de la robinet, deoarece conține mult clor și var, care au un efect devastator asupra întregii plante. De asemenea, nu folosiți apă rece sau fierbinte. Dacă aceste reguli sunt ignorate, frunzele plantei vor începe să devină galbene, pe sol vor apărea semne de cloroză și calcar. Cea mai bună opțiune este apa fixată sau fiartă la temperatura camerei. Pentru a înmuia apa, adăugați câteva cristale de acid citric sau 10 picături de oțet de mere la 1 litru de lichid.

Utilizați zahăr pentru hrănire

Zahărul este o sursă de glucoză care hrănește planta și îi dă energie. Stropiți pământul din oală cu zahăr și turnați apă sau folosiți o soluție gata preparată. Utilizați 1 lingură de zahăr la 500 ml de apă.

Ulei de ricin

Acesta este un instrument excelent pentru a susține planta în timpul înfloririi. Pentru 1 litru de apă, luați 1 linguriță de ulei și udați oalele.

Cenușă de lemn de la dăunători

O dată pe lună, tratați plantele bolnave cu o soluție de cenușă, 150 de grame de pulbere per găleată de apă.

Hrănire cu infuzie de coji de fructe

Coji de banane sau citrice sunt potrivite pentru asta. Acoperiți pielea cu apă și lăsați la infuzat într-un loc întunecat timp de două zile. Se diluează infuzia finită cu apă într-un raport de 1:1 și se udă plantele de interior.

Utilizați aspirina

Dizolvați o tabletă de aspirină într-un litru de apă și udați florile. Acest lucru le va proteja de boli, va activa creșterea și va da frunzelor o culoare bogată.

Utilizați sucul de aloe ca stimulent natural

Se dizolva 1 lingurita de suc in 1,5 litri de apa si se uda florile cu aceasta solutie. Acest lucru va ajuta la creșterea unei plante sănătoase și puternice într-un timp scurt.

Laptele vacii

Pentru a da florii strălucire, prospețime și strălucire, turnați peste ea lapte, 1 linguriță la 1 litru de apă. Sau ștergeți frunzele cu următoarea soluție: 1 lingură de lapte la 10 linguri de apă.

Utilizați drojdia ca stimulent

Se amestecă 10 grame de drojdie uscată, 1 lingură de zahăr și un litru de apă. Se lasă la infuzat timp de 2 ore și se dizolvă agentul în apă într-un raport de 1:5. Prin udarea plantelor cu un astfel de amestec, puteți satura solul cu dioxid de carbon și minerale, ceea ce va accelera semnificativ creșterea.

Hrăniți cu soluție de iod

Udă florile o dată pe săptămână cu soluție de iod, 1 picătură la 2 litri de apă. Acest lucru va oferi luminozitate și splendoare plantelor tale preferate.

Zaț de cafea

Stropiți pământul în oală cu zaț de cafea și lăsați fără udare. Acest lucru va slăbi solul și îl va satura cu azot, pe care florile îl iubesc.

Hrăniți plantele cu urzică

Turnați 100 de grame de urzică proaspătă cu un litru de apă și insistați timp de 1 zi. Apoi se strecoară, se diluează cu apă 1:10 și se udă florile. Un astfel de instrument va îmbogăți rapid solul epuizat cu substanțe nutritive.

Grădinarii cu experiență recomandă transplantarea plantelor în sol nou în fiecare primăvară, astfel încât acestea să fie mereu sănătoase și să înflorească pe tot parcursul anului.

Distribuie mai departe