La plantele de interior, vârfurile frunzelor încep uneori să se usuce și să se înnegrească. Există multe motive pentru asta.

Pornind de la un loc ales fără succes pentru o floare, terminând cu starea solului și calitatea apei folosite pentru irigare. Iată ce trebuie făcut în astfel de cazuri.

De ce se usucă frunzele

1. Udare cu apă de proastă calitate (dură sau instabilă).

2. Umiditate scăzută și secetă sau, dimpotrivă, umiditate ridicată.

3. Dăunători și boli.

4. Hrănire incorectă, rezultând în exces sau lipsă de îngrășământ.

5. Lumina directă a soarelui sau temperatură ridicată a aerului în timpul iernării.

6. Oala nu are dimensiunea potrivită.

Cum să lupți

În primul rând, rezolvarea unei probleme, indiferent de origine, începe cu punerea în ordine a solului. Pământul contaminat sau placa formată este îndepărtată, iar apoi frunzele plantelor sunt curățate de praf, umiditatea aerului și temperatura aerului din cameră sunt normalizate.

În al doilea rând, selectează un program individual de irigare, dacă este necesar, încep pulverizarea, colectează apă moale pentru irigare (ploaie, topire, fiartă).

În al treilea rând, ne ocupăm de găurile de drenaj și drenaj, dacă este necesar, efectuăm transplantul de plante și înlocuirea solului. În al patrulea rând, izolăm planta suspectă, tratam frunzele cu apă cu săpun și, dacă situația nu se schimbă, folosim insecticide.

Și, în sfârșit, poate fi necesar un transplant de urgență chiar dacă planta a crescut deja din ghiveciul în care este păstrată. În același timp, nu uitați că iarna nu ar trebui să vă lăsați purtat de pansament de top, deoarece majoritatea plantelor intră într-o stare de repaus.

Distribuie mai departe