Planta coada calului este o minune a naturii care întărește încheieturile, sudează oasele fracturate, ameliorează până la vindecarea durerile articulare și osteoporoza.

Cel mai uimitor efect al acestei plante este încetinirea procesului de îmbătrânire a organismului.

Consumul zilnic de coada calului sub formă de ceai sau tinctură crește mobilitatea articulară, reduce durerile de articulații și simptomele de osteoporoză, și redă elasticitatea țesuturilor.

Siliciul organic, calciul, sărurile de magneziu și potasiu regăsite în coada calului sunt substanțele active care fac din această plantă un miracol pentru persoanele care au atins deja o anumită vârstă. Acești compuși mențin oasele și vasele de sânge puternice și sănătoase.

Siliciul este un mineral esențial pentru producerea de colagen, o substanță care este direct responsabilă de sănătatea țesuturilor musculare și de mobilitatea articulațiilor.

Planta are efecte imediate de încetinire a proceselor de îmbătrânire și de întinerire a articulațiilor. Studiile au arătat că un nivel optim de siliciu în organism determină menținerea tinereții.

Un aport mărit de siliciu ajută corpul să reziste mult mai ușor afecțiunilor vârstei. Acest lucru se poate obține consumând ceai de coada calului în fiecare zi, alături de o dietă preponderent crudivoră (legume și fructe crude, semințe, nuci).

În cazul oaselor fracturate, planta coada calului ajută la sudarea lor de 2 ori mai repede decât în mod normal.

Cel mai bun tratament este cel cu pulbere de coada calului, câte 4 lingurițe, de 4 ori pe zi, administrate cu 10 minute înainte de masă. Acesta ajută și în osteoporoză.

Ceaiul de coada calului mai are un avantaj pentru hipertensivi: scade tensiunea arterială mare.

Cel mai eficient mod de administrare a plantei pentru absorbirea siliciului din coada calului mai ușor, este tinctura (maceratul).

Mod de preparare:

– Se pun 200 g de coada calului într-un borcan și se acoperă cu 200 ml de alcool alimentar de 60 de grade.

– Se închide recipientul și se lasă la macerat 10 zile. După această perioadă, se strecoară și se păstrează la loc răcoros și întunecos.

– Se iau câte 20 ml de tinctură pe zi, diluată în 50 ml de apă plată. Tratamentul durează 3 săptămâni și se poate relua din 3 în 3 luni.

Cei care apelează mai des la această plantă vor vedea că unghiile devin mai rezistente, firul de păr se întărește, dispare mătreața, se reduc vergeturile și celulita.

Precauții:

Specialiștii recomandă folosirea acestei plante doar sub formă de produse standardizate, controlate, din farmacii sau magazinele naturiste. Asta deoarece este foarte greu să faci diferența între speciile sigure și speciile periculoase. De pildă, specia Equisetum palustre, cunoscută și sub numele de barba-ursului este toxică și nu trebuie consumată intern.

Distribuie mai departe