Ghimbirul, mierea şi lămâia sunt trei ingrediente benefice asupra sănătății organismului, care n-ar trebui să lipsească din alimentația nimănui, consumate individual sau împreună, ori incluse în diverse preparate. Despre ghimbir, se știe că este un bun adjutant pentru digestie, calmeaza crampele abdominale, întărește sistemul imunitar și are un puternic efect antiimflamator, printre alte beneficii.

Despre lămâie știm deja ce conținut bogat în vitamine și minerale are, precum vitaminele C, D, A. E sau K, fier, cupru magneziu si sodiu, necesare organismului.

Mierea este considerată ca fiind un energizant natural deoarece conţine multe vitamine care ne întărește imunitatea, favorizează tranzitul intestinal, ajutând la eliminarea toxinelor din organism și luptă împotriva alergiilor, dar și împotriva a numeroase afecțiuni, precum cancerul.

Combinaţia dintre ghimbir şi miere este cunoscută ca un puternic analgezic, ghimbirul datorită aromei intense, are rol expectorant, iar acest lucru ajută la diminuarea instantanee a durerii.

Această combinaţie este foarte bine cunoscută drept tratament împotriva răcelii şi ştim cu toţii că o răceală este de obicei urmată de o durere în gât. Ghimbirul, datorită aromelor sale puternice, va deschide sinusurile şi ajută sla eliminarea mucusului din sistemul respirator.

Iar dacă amestecului de ghimbir și miere mai adăugăm și lămâia vom obține o adevărată rețetă pentru imunitate.

Amestecul de ghimbir cu miere și lămâie este eficient ca gargară pentru efectele antibacteriene și antiinflamatorii. Însă poate fi utilizat și pentru uz extern, în cosmetică, pentru ten și păr.

Iată care sunt proporțiile pentru a prepara ghimbir cu miere și lămâie:

  • 500 grame miere
  • 300 grame rădăcină de ghimbir
  • 3 lămâi mijlocii

Cum procedăm pentru a prepara ghimbir cu miere și lămâie?

Spălăm bine lămâia și o feliem. Spălăm bine ghimbirul și îl decojim, apoi îl dăm pe răzătoarea mică să fie cât mai fin, deoarece este fibros. Nu aruncăm coaja ghimbirului, din ea putem prepara ceai, la care adăugăm 1-2 lingurițe din mierea cu ghimbir și lămâie.

Așadar, amestecăm bine mierea cu răzătura de ghibir și adăugăm feliile de lămâie. Punem amestecul în borcan de sticlă pe care îl închidem ermetic și îl depozităm în frigider.

După 2-3 zile putem consuma din acest elixir pentru sănătate.

Cum se poate consuma ghimbir cu miere și lămâie?

Dacă se consumă pentru combaterea răcelii și a gripei se poate lua câte o linguriță din acest amestec dimineața, pe stomacul gol.

Dacă se consumă pentru întărirea imunității se poate pune câte o linguriță în ceai cald, nu fierbinte.

Există și contraindicații pentru diabeticii şi hipertensivi!

Ghimbirul poate influenţa acţiunea anumitor medicamente. De aceea diabeticii, hipertensivii şi cei care urmează tratament cu anticoagulante ar trebui să consume cantități mici de ghimbir, dar nu înainte de a cere părerea medicilor!

Ghimbirul mai are și rolul de a subţia sângele, deci este contraindicat pentru cei care iau medicamente pentru dizolvarea cheagurilor de sânge, deoarece poate provoca hemoragii!

Tot ghimbirul mai are și capacitatea de a reduce nivelul de zahăr din sânge, deci persoanele care urmează tratament cu insulină sau iau medicamente pentru reglarea glicemiei ar trebui să îl evite, pentru că riscă un episod de hipoglicemie!

Distribuie mai departe