Salata grecească este preferata mea! Pur și simplu o ador! Este extrem de sănătoasă, sățioasă și bineînțeles că nu trebuie să vă mai spun cât e de gustoasă.
Este ușor și rapid de preparat, cel mai important este să folosiți ingrediente proaspete și de calitate.
Ingrediente pentru salata:
– 2 ardei grași,
– 3 roșii coapte bine,
– 5 castraveți medii,
– ½ de ceapă roșie,
– 100-150 gr de brânză feta sau brânză telemea,
– 10-15 măsline fără sâmburi.
Ingrediente pentru dressing:
– 4 linguri ulei de măsline extravirgin,
– 1 lingură zeamă de lămâie,
– 2 lingurițe pătrunjel tocat,
– ½ linguriță de oregano sau maghiran,
– 1 linguriță de sare,
– ½ linguriță de piper negru măcinat.
MOD DE PREPARARE:
1. Spălați castraveții și tăiați-i jumătăți groase de rondele.
2. Roșiile spălate le tăiați pe jumătate sau bucăți mai mari.
3. Înlăturați cotorul cu semințe al ardeilor și tăiați-i bucăți mari. Pentru o salată mai aspectuoasă și colorată, folosiți ardei de diferite culori.
4. Puneți toate legumele într-o salatieră încăpătoare și amestecați-le.
5. Tăiați ceapa roșie julien, fâșii subțiri și lungi. Adăugați-o peste legume.
6. Pregătiți dressing-ul. Combinați uleiul de măsline extravirgin cu zeama unei lămâi și cu sare, apoi adăugați oregano. Asezonați cu piper negru măcinat după gust și amestecați.
7. Turnați dressing-ul peste salată.
8. Tăiați brânza cuburi de aproximativ 1-1,5 cm și le adăugați și pe ele în salată.
9. Decorați-o cu jumătăți de măsline fără sâmburi și presărați pătrunjelul tocat .
Un sfat: înainte de servire lăsați salata 15 minute la frigider să se răcorească – se vor intensifica toate aromele!
Vă dorim poftă bună alături de cei dragi!