Hreanul are un gust picant, fiind o rădăcinoasă folosită atât la prepararea anumitor mâncăruri, cât și pentru menținerea sănătății organismului.
Consumul de hrean ajută la normalizarea tensiunii arteriale, previne riscul formării de cheaguri, îmbunătățește elasticitatea pielii, tratează tusea, decongestionează aparatul respiratoreste un analgezic natural și reduce riscul apariției unui infarct.
Acum să vedem cum trebuie să îl folosim, pentru a ne bucura la maxim de beneficiile sale!
- Calmarea tusei
Prepară un amestec din hrean ras amestecat cu zahăr și lasă la amcerat jumătate de zi. Ia câte o linguriță, la nevoie, însă nu urma tratamentul mai mult de o lună, deoarece hreanul poate fi iritant.
2. Analgezic natural
Aplică, pe frunte sau pe zonele dureroase, comprese cu hrean.
3. Reumatismul
Pune într-o cană cu lapte, două lingurițe de hrean ras. Bea preparatul pe stomacul gol, o dată sau de două ori pe zi, timp de trei saptamani.
4. Stimularea apetitului
Dacă nu ai poftă de mâncare, poți consuma un preparat din hrean ras cu puțină miere. Ia câte o linguriță, de trei ori pe zi, cu 15 minute înainte de masă.
5. Memoria
Cum este bogat în coplexul de Vitamine B, hreanul stimulează eficient memoria. Oricare dintre variantele de preparare menționate mai sus te vor ajuta să ai o memorie mai bună.