Acest leac este foarte cunoscut pentru eficiența sa în tuse și boli de plămâni.

Aveti nevoie de: 1 ridiche neagră potrivită, 100 g de miere polifloră, 50 g de hrean ras

Cum se prepară: Se dă hreanul pe răzătoarea mică și se amestecă bine cu mierea de albine. Ridichea neagră se spală bine (fără să se curețe de coajă), se usucă și se scobește în mijloc.

Se scoate miezul din interior și se umple cu pasta de miere și hrean. Se așază într-un bol și se lasă să stea la macerat vreme de 2 zile.

Este important ca ridichea să stea dreaptă, deoarece pe parcursul celor 48 de ore în centru se va crea un lichid subțire, ca un sirop, și există riscul ca acesta să se verse. După cele 2 zile, se toarnă siropul obținut într-un borcănel de sticlă.

Se scobesc ușor și pereții ridichii, care se adaugă peste sirop. Se închide borcanul ermetic și se păstrează într-un loc răcoros și întunecos din casă.

Se administrează la nevoie câte 1 linguriță, de mai multe ori pe zi.

Atentie!

Persoanele cu hipotiroidism, afecțiuni gastrointestinale, ulcere stomacale sau intestinale, boala sindromului iritabil și boli de rinichi grave trebuie să evite consumul de hrean.

Acesta este contraindicat si pe perioada sarcinii și alăptării. Dacă urmați un tratament medicamentos, cereți sfatul medicului înainte.

Distribuie mai departe